Helgens provning

Product Information

Ett kul resultat av middagsprovningen i lördags.

Till förrätten drack vi Vina Maipo Sparkling, vilket passade utmärkt till Bruchettan. Den härliga söta moussen med en tydlig honungston från vinet gifte sig väl med bruchettans friska tomat och vitlökssmak.

Till varmrätten bestående av smörstekt havskatt med riven pepparrot, räkor, äggvita och dill. Toppat med skirat smör och serverat med pressad potatis. Provade vi ett vitt vin från Sydafrika ”Fleur du Cap”, och ett rött från Portugal ”Vila Santa” från regionen Alentejo. Med ett gemensamt konstaterande kunde vi vara överens om att det röda passade bäst, vilket tar kål på myten än en gång. Att vitt vin skall vara till fisk och att rött vin skall vara till kött.

Tyvärr hade vi glömt bort kameran vid dessert tillfället men kan ändå passa på att ge vinet en stor eloge för dess gjutna sammansvetsning med mango- & hallonpajen och därtill lättvispade vaniljgrädde. Ett botrytiserat vin på druvan semillion från producenten Nugan Estate från South Australia.

Tackar för en trevlig middag i sällskap med familjen Jansson.

/ D. Hvitman, Sommelier.

En kommentar till “Helgens provning”

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Dan Hvitman. Dan Hvitman said: En middag och vinprovning med intressant slutresultat. http://winesandspirits.se/?p=1024 [...]

Kommentera

*