Fleur du Cap 2008

Product Information

Fleur du Cap 2008 Sauvignon Blanc, ger oss allt en Sauvignon Blanc kan ge. Tydligheten från krusbär i både doft och smak, vilket karaktäriseras av SB. Ett vin som enligt namnet upplyser oss om att det är tappat på flaskan ofiltrerat. Kommer från producenten Bergkelder med vingårdar i ett av Sydafrikas mest kända vinområde, Stellenbosch. Vilande bekvämt på sluttningarna vid Papegaaiberg, i utkanten av den historiska gamla staden Stellenbosch. Grundades 1967, denna berömda vinkällare i berget ”var den första i sitt slag i Sydafrika och är idag hem till några av Cape finaste viner. Bergkelder har utmärkt sig som en viktig innovatör inom vinindustrin. På 1970-talet spelade dem en central roll för att uppmuntra Sydafrikas produktion av viner i världsklass genom att övertala grape-odlare att införa den klassiska ädla sorter till sina vingårdar. Bland dessa sorter är Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc och Merlot. År 1979 tog dem initiativet genom att  låta kvalitetsvin få mogna i små fat av nya fransk ek, och 1998 inledde Bergkelder sitt unika utbud av Fleur du Cap ofiltrerade viner. Dessa skapades med just för att behålla den absoluta smaker och sorter karaktär av druvorna.

Producent: Bergkelder, Stellenbosch. Sydafrika

Vintyp: Vitt torrt

Druva: 100% Sauvignon Blanc.

Färg: Lätt ljust gul.

Doft: Blommig i doften med inslag av lime och krusbär. Lätt fläder, nässel och sparriston.

Smak: Torr och undgomligt frisk med bra syra. lätt spritsig, med toner av citrusfrukter som lime och grape. Tydliga toner från krusbär och fläder.

Lagring: drick nu, vinner inte på lagring.

Passar till: Som frisk aperitif, men även till fisk och skaldjursrätter.

Serveringstemperatur: 8-10

Mitt betyg: DDDD

Pris på systembolaget: art nr: 2076 pris: 109 kr (Se om den finns på ditt systembolag)

/ D. Hvitman, Sommelier.

En kommentar till “Fleur du Cap 2008”

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Mattias Dahlström and Dan Hvitman, Dan Hvitman. Dan Hvitman said: Ett mycket trevligt Sydafrikanskt vin. http://bit.ly/cTpG8t [...]

Kommentera

*