Vila Santa

Product Information

Vila Santa! vinet som varje gång ger oss en trevlig upplevelse.

Gjort på handplockade druvor som till hälften har fot trampats, för att sedan få macereras under lång tid och sedan jäsa i tempererade ståltankar. Ett härligt vin som efter jäsningen fått lagras på både franska och amerikanska ekfat.

En kort sammanfattning om producentens João Portugal Ramos historia.
Född i en familj med en lång historia av vinproduktion, examinerade João Portugal Ramos i agronomi vid institutet för agronomi i Lissabon. Efter en praktikperiod på National vinodlingen Studies Centre i Dois Portos under tidigt 1980-tal inledde han en karriär som oenolog i Alentejo-regionen. Gynnad av utvunnen kunskap, etablerade João Portugal Ramos Consulvinus i slutet av 80-talet med målet att ge konsultativ hjälp till flertalet producenter över hela landet. På detta sätt från och med 1989 Utvidgade han Consulvinus verksamhet långt utanför regionen Alentejo till Ribatejo, Península de Setúbal, Dão, Beiras, Estremadura och Douro. Den deltog också i utvecklingen av framstående portugisiska viner och förnyade regioner som sjunkit i glömska hos vin-älskare och konsumenter. De framgångar och vinster vunna av dessa viner under hela sin karriär har fört honom nationell och internationell uppmärksamhet som en av de viktigaste siffrorna som ansvarar för utvecklingen av portugisiska viner under de senaste tio åren.
År 1990 João Portugal Ramos började sitt personliga projekt genom att plantera de första 5 hektar vingårdar i Estremoz, där han bor sedan 1988. En konsekvens av reglerna om investeringar i vingårdar var problemet att förvandla druvor. I en region med hög potential för produktion av kvalitetsviner som Borba, beslutade han att lägga fram ett projekt med målet att omvandla sina egna druvor, och druvor från hyrda vingårdar och druvor som köpts inom ramen för långsiktiga avtal.

Producent: João Ramos, Alentejo. Portugal

Vintyp: Rött torrt

Druva: Touriga Nacional, Trincadiera, Aragonés, Alicante Bouchet och Cabernet Sauvignon.

Färg: Djupt blåröd, med en violett nyans.

Doft: Kryddigt med en stor fruktighet, nyanserat fatigt med en doft av mörka bär. Tydlig choklad och vaniljton.

Smak: Fruktigt med tydlig fatkaraktär. Vanilj är en av dem mest utmärkande i smaken. Följt av mörka bär, örter, choklad, sötlakrits och moccatoner.

Lagring: drick nu.

Passar till: Kryddiga rätter av lamm och nötkött. Men som i provningstillfället, passar det utmärkt till stekt fisk med färsk riven pepparrot och skirat smör.

Serveringstemperatur: 16-18

Mitt betyg: DDDD+

Pris på systembolaget: art nr: 12507 pris: 109 kr (Se om den finns på ditt systembolag)

/ D. Hvitman, Sommelier.

En kommentar till “Vila Santa”

Kommentera

*