Mackmyra Special:04 Double Dip Bourbon

Product Information

Nu är den här! Svensk whisky med inslag av historiska anor.

Dagens trevliga whiskysläpp på systembolaget. Nu är den här, se till att inhandla ditt exemplar innan det är försent. Detta med anledning av det massiva intresset för denna trevliga produkt, inte minst utanför butiken på Regeringsgatan tidigare idag innan öppning då kön ringlade sig lång.

En hyllning till dem utvandrade skottarna och irländarna som tog med sig whiskykulturen till USA, och därigenom gett oss möjligheten att av njuta goda whiskeys med härlig borubonstil. Detta kan man utläsa av kartongen som Mackmyra special levereras i. Dem skriver att dem ger oss denna  produkt i form av en ny svensk variant.

Karaktären i Special 04 kommer från en dubbellagring som inletts på större bourbonfat, som sedan fått avsluta sin lagring på handgjorda 30-litersfat.

Mackmyra Special 04 Double dip Bourbon

Producent: Mackmyra Svensk Whisky AB

Färg: Ljust guldfärgad

Doft: Tydligt utvecklad fatkaraktär med knäckig vanilj. Fruktig med tydlig maltsötma, honung och halm.

Smak: Friskt eldig, med en härlig palett av halm, blomster och frukt, återigen kommer den knäckigt fatiga vaniljen. Blandat med gula päron och en uns torkad frukt samt en ton av smörkola. Kan behövas vattnas något för att dämpa eldigheten. Men detta är ju en smaksak.

Lagring: Tyvärr händer inget mer på flaskan, så drick den nu.

Passar till: Njut den som en digestiv i sällskap med en god vän. Eventuellt med en skvätt vatten för att dämpa eldigheten.

Serveringstemperatur: rumstempererad

Mitt betyg: DDDD

Pris på systembolaget: 639 kr art nr: 10284 Se om den finns på ditt systembolag.

/ D. Hvitman, Sommelier.

2 kommentarer till “Mackmyra Special:04 Double Dip Bourbon”

  1. Kaj Silvander skriver:

    Kan till fullo instämma med ovanstående.
    En fullträff !!
    Bör definitivt få en skvätt vatten för att locka fram doft och smak till fullo.

  2. [...] This post was mentioned on Twitter by Dan Hvitman, Dan Hvitman. Dan Hvitman said: Mackmyra Special:04 http://winesandspirits.se/?p=1069 [...]

Kommentera

*