Grappa Stravé 1996

Product Information

Ett mästerligt hantverk!

Från producenten Beccaris kommer denna högt kvalitativa grappa. En grappa som har lagrats 13år på ekfat och därigenom fått en enorm palett av smaker och dofter. Distilleria Beccaris ligger i vinregionen Piemonte i nordvästra Italien, närmare bestämt mitt i byn Boglietto nära Costigliole d´Asti. Man använder sig av dem druvsorter som vindistriktet söder Asti är kända för. Det vill säga Muscat, Nebbiolo, Dolcetto, Barbera, Grignolino, Brachetto, Chardonnay och Cortese. Och som Ove skriver i sin bok ”Grappa -Italien på flaska, så kan man lätt se vart det ligger med hjälp av den vita rök som ger ett ofelbart riktmärke över nejderna. Destilleriet startades i början av 50-talet av Elio Beccaris men ägs och drivs idag av sonen Carlo Beccaris med familj.

Textkälla: Boken ”Grappa – Italien på Flaska” av Ove Boudin

Grappa Stravé 1996

Producent: Distilleria Beccaris

Druva och typ: Muscat och Nebbiolo, torr, ekfatslagrad i 13år

Doft: Lätt kryddig och aromatisk i doften, med en lätt sötma. Torkad frukt med inslag av fatig vanilj, smörkola och lätt citruston.

Smak: Torr med en härligt lång eftersmak med toner från fatet som vanilj och honung. Man hittar även en knäckig sötma, smörkola, citrus och en floral ton.

Lagring: Drick nu. Men visst kan du spara den, men med tanke på vilken njutning det är så varför spara när man kan njuta?

Passar till: Otroligt trevlig digestiv. Som den är efter maten.

Serveringstemperatur: Grappa invecchiata (Dvs, lagrad grappa) 17-20

Mitt betyg: DDDD+

Pris på systembolaget: 637 kr art nr: 10252 Systemets beställningssortiment

/ D. Hvitman, Sommelier.

En kommentar till “Grappa Stravé 1996”

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Dan Hvitman. Dan Hvitman said: Grappa Stravé. Ett mästerligt hantverk. http://winesandspirits.se/?p=1106 [...]

Kommentera

*