Flying Dog – Gonzo – Imperial Porter

Product Information

Jag hatar att förespråka droger, alkohol, våld eller vansinne men det har alltid fungerat för mig. – Hunter S. Thompson.

Gonzo – Imperial Porter, en hyllning till avlidne vännen Hunter alias Dr Gonzo.

Som god vän, granne och inspiratör till Flying Dog´s ägare George Stranahan, hade Hunter ett stort inflytande på George’s liv och därefter på skapandet av Flying Dog varumärke. Dem gjorde det mesta tillsammans oavsett om det handlade om ridning, motorcyklar, spränga saker i bitar, eller bara få en hederlig gammaldags fylla på Woody Creek Tavern. Dessa två var vänner långt innan Flying Dog Brewery ens var en tanke. När George öppnade butik i Aspen, skulle Hunter ha varit en av hans bästa kunder, bara han hade betalat sina notor. Hunter’s största bidrag till Flying Dog var att sammanföra George Stranahan till en annan gammal vän till honom, Ralph Steadman. Ralph är konstnären som gav etiketten Gonzo ett ansikte och är även den som skapar alla Flying Dog´s flasketiketter.

Vi var tvungna att göra något för att hedra vår vän och co-inspiratör Dr Gonzo, så det verkade bara rätt att släppa lös en hyllnings öl säger man på bryggeriet. Och vad kan vara mer passande än en etikett föreställande en rökande Dr. Gonzo sägandes -Ok! Let´s party.
Liksom Hunter Thompson, är detta öl djup och komplex. Gonzo Imperial Porter har bryggts till en riktigt svart, chokladsmakande porter på kristall malt, och humlad med Millennium och – Cascadehumle. Detta är en turboladdad version av Road Dog och med 8,7% det kommer att bita dig i röven om du inte visar det respekt.

Flying Dog – Gonzo Imperial Porter

Producent: Flying Dog Brewery

Typ: Porter

Färg: Svart

Doft: Tydligt rostad maltdoft, med något jordig humleton. Lätt sötma och en svag chokladnyans. Mycket av allt.

Smak: Den rostade malten gör sig direkt påmind. Fyllig med lång eftersmak och en tydlig efterbeska, men med en svag chokladsötma som tillsammans med den tydliga malten ger en behaglig avslutning. Som sagt, -lång i smaken vilket gör det hela till en njutning

Lagring: Drick nu och njut den länge.

Serveringstemperatur: 12-14

Passar till: Chokladdesserter, Medium rare grillad oxfilé eller till en schysst barbeque.

Mitt betyg: DDDD

Pris på systembolaget: Säljstart 2011-04-01 artnr: 1683 pris: 29.70:- Se om den finns på ditt systembolag

/ D. Hvitman, Sommelier.

4 kommentarer till “Flying Dog – Gonzo – Imperial Porter”

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Dan Hvitman, Dan Hvitman. Dan Hvitman said: New blog post: Flying Dog – Gonzo – Imperial Porter http://winesandspirits.se/?p=1116 [...]

  2. [...] följande: Från vänster i den mycket dåliga bilden. (Kommer att skriva om varje sort för sig). Gonzo Imperial Porter Road Dog Porter Raging Bitch IPA Horn Dog Barley Wine Snake Dog IPA Old Scratch Amber Lager In Heat [...]

  3. [...] Flying Dog´s Gonzo – Imperial Porter. Enda skillnaden mot tidigare provning är att jag då drack den kallare, vilket i denna provningen resulterar i att jag i smaken finner mycket söt lakrits, typ lakritspipa. Ni som är svenskar förstår vad jag menar med det. Läs även min tidigare recension [...]

Kommentera

*