Sémillion

Product Information

Av druvan framställer man några av världens bästa och dyraste viner – de söta franska vinerna från Sauternes i Bordeaux. I dessa viner är det ädelrötan som koncentrerar sockret i druvorna som ger vinerna dess fantastiska kvalitet. Vinerna från Château d´Yquem är det främsta exemplet på dessa viner. På andra ställen som i franska Pessac-Léognan och i australiensiska Hunter Valley utanför Sydney framställer man torra vita viner i världsklass. Sémillondruvan används också i blandningar med Sauvignon Blanc. De ädelsöta vinerna kan få en doft och smak av honung, nötter, torkade aprikoser, marsipan, mango, ananas, rostat bröd, persika, kokosnöt och bröstsocker. De torra vinerna kan dofta äpple, aprikos, läder och vax. I smaken kan man hitta honung, rostat bröd, citrus, plommon, aprikos och vanilj från ekfat.

Kommentera

*