Riesling

Product Information

Konkurrerar med Chardonnay om epitetet ”världens finaste gröna druva” och är Tysklands främsta druvsort. Riesling trivs bäst i svalt klimat, så den odlas främst i tyska Rhendalen och i franska Alsace. Men det börjar komma mycket bra viner även från Australien, Nya Zeeland, Chile och USA. Doften är mycket speciell och man kan hitta nyanser av blommor, mineral, honung, aprikos och russin, men även en behaglig doft från petroleum, gummistövlar och cykeldäck, vilket gör det mycket lätt att känna igen ett Riesling vin. I smaken, som i mycket beror på den jordmån druvan växer i, kan man finna inslag av rök, mineral, stål, tjära, jord, blommor, kryddor, persikor, gröna äpplen, kvitten, citrusskal, aprikos, ananas, lime, rostat bröd, honung och marsipan.

Kommentera

*