Midsommargrillning!

Product Information

Som sig bör en solig och varm midsommarafton så skall det grillas.

Även vi grillade. Det blev en trevlig surf n´turf grillning med oxfilé och hummer. Oxfilén bbq-marinerades och hummer grillades naturell och toppades med ett härligt vitlökssmör. Till detta åt vi härligt saltstekt färskpotatis, morot och palsternacka. Marinerade vitlökar samt en frisk tzatsiki. Självklart förtärdes ett gott vin också. Dagen till ära drack vi ett Sydafrikanskt vin som heter Provenance Rooi som produceras av Saronsberg som ligger i Coastal Region. DEt är ett WO vin som är gjort på druvorna, Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec och Petit Verdot.

/ D. Hvitman, Sommelier.

4 kommentarer till “Midsommargrillning!”

  1. Kycklingtand skriver:

    Grilltips: Mer kol, mer glöd, mindre eld. Glad midsommar, i efterskott!

  2. admin skriver:

    @Kycklingtand, :) kul reflektion över elden, men det är faktiskt vitlökssmöret som gör att det flammar. Har precis lagt på smöret, efter att ha grillat dem a la naturelle. / D. Hvitman

  3. admin skriver:

    @Kycklingtand, Jag hoppas att vädret är lika bra i Malmö som det är i Stockholm där jag befinner mig just nu. / D. Hvitman

  4. Kycklingtand skriver:

    Aha, smör/oljor/marinader kan vara lite luriga ja. Råkade en gång elda en fin bit lax till oigenkänlighet på det viset.
    Vädret är tipp-topp i söder, tack :)

Kommentera

*