Chateau du Grand Jas ”Cuvée des Clos 2003″

Product Information

I Côtes de Provence ”Var”, mellan vinrankor och olivträd ligger denna trevliga vingård. Här kan man även bo kvar, då dem även bedriver B&B. 4 trevliga och vackra rum med närheten till medelhavet. Det ligger vackert beläget bara 2km från den vackra byn Entrecasteaux med sitt storslagna slott. Vingården drivs idag av den 5:e generationen på gården och man har på senare tid gjort mycket för att förnya och för att kunna möta turism och vinintresserade.

En vingård med anor från 1800-talet, som borgar för en mycket god kvalitet på sina viner. Man odlar idag dem klassiska druvorna som används i Provence. Vilket är Mourvedre, Carignan, Cinsault, och Grenache. Men även Cabernet Sauvignon och Syrah odlas också.

Cuvée des Clos 2003

Producent: Chateau du Grand Jas, Provence. Frankrike

Vintyp: Rött torrt.

Druva: Syrah, Mourvedre och Grenache

Färg: Djupröd med lila ton

Doft: Stor och tydlig i doften med en härlig doft av mogna röda bär och en lätt kryddighet. Samt en lätt doft av kaffe, örter och choklad.

Smak: Generös smak med fruktig och kryddigt med inslag av mörka bär, körsbär, peppar och läder med en lätt rostad ton i avslutningen. Lång och trevlig eftersmak.

Lagring: Kan lätt ligga 5år till.

Passar till: smakrika grytor, gärna på lamm. Tryffel och vilt.

Serveringstemperatur: 13-15

Mitt betyg: DDDD

Pris på systembolaget: Finns inte på systembolaget

/ D. Hvitman, Sommelier.

Kommentera

*