Vina Maipo Limited Edition 2005

Product Information

Limited Edition 2005 har fyllts i 7400 flaskor och om du får möjlighet att få tag på en så är den väl värd sina pengar. Detta vin håller en hög klass, vilket även kommer att hålla i flera år till, Jag tror att det kan ligga i ytterligare 10år utan problem.

Vinet är ett mästerverk av Vina Maipo´s vinmakare Max Weinlaub som jag hade glädjen att träffa under Mars 2008, när jag besökte Chile och Vina Maipo. Han tillträdde som VM´s chefs vinmakare 2007. Se den delikata videon om Vina Maipo´s historia och om deras viner.

Vina Maipo Limited Edition 2005

Producent: Vina Maipo, Chile

Vintyp: Rött torrt.

Druva: 91% Syrah & 9% Cabernet Sauvignon

Färg: Mörkt djupröd.

Doft: Intensiv och komplex doft med tydlig fatkaraktär. Härlig bärig doft från björnbär och blåbär med kryddig nyans av kaffe och choklad.

Smak: Välstrukturerat med koncentrerade smaker. Mjuka tanniner och nyanserat fat är det första intrycket man får, följt av härliga bärtoner från björnbär och blåbär. Lång eftersmak med tydlig choklad och tobak.

Lagring: Kan ligga i 10år till.

Passar till: Kryddiga grillrätter av nöt eller lamm, passar även till ost.

Serveringstemperatur: 17-19

Mitt betyg: DDDD+

Pris på systembolaget: Art nr: 88873 Pris: 149 SEK (Beställningssortimentet på systembolaget)

/ D. Hvitman, Sommelier.

Kommentera

*