En förhandsvisning på kommande artikel.

Product Information

Grappa, – vad är Grappa egentligen?

För att göra det enkelt så kan man kalla det för Cognac från Italien. Dock är skillnaden ganska stor när det gäller framställan av dessa destillat. Främst i druvval. Sammantaget kan man säga att det är destillerad druvmust. Man skulle kunna tycka att det är lite konstigt att Grappan kommer från just Italien och inte Skottland. För från början var det ingen dryck för finsmakare utan en snål restprodukt. Man ville helt enkelt krama ut dem sista dropparna alkohol ur vindruvorna och göra något så när drickbart av det.

Framställan av Grappa är en ganska enkel procedur, man använder sig oftast av pressresterna från vinindustrin och kramar ur dem sista dropparna ur det och får då en druvmust som man destillerar. Visserligen har man på senare dar börjat att producera Grappa på hela druvor, vilket har lett till en bättre kvalitet.

Detta var ett utdrag från den artikel jag skrivit om just Grappa.

/ D. Hvitman, Sommelier

Kommentera

*