Postiljon Strong Pale Ale

Product Information

Jämtlands bryggeri startades 1995

I Januari 1996 bryggdes det första ölet, President. Sedan dess har bryggeriet tagit fram många nya sorter och har idag hela tio olika sorter i sitt sortiment samt ett antal säsongsöl såsom de populära jul- och påskölen.
Jämtlands bryggeri ligger i Pilgrimstad, 3 mil sydost om Östersund. Orten har fått sitt namn efter pilgrimerna som på väg till Olav den heliges grav i Trondheim stannade vid pilgrimskällan och drack av det rena vattnet. Enligt sägnerna låg det fullt av kryckor runtom källan då pilgrimerna blev kvitt sina krämpor när de drack av vattnet.
Bryggeriet har idag en möjlig årsproduktion på cirka 700 000 liter öl. Det är Sveriges mest prisbelönta bryggeri och har sedan starten tagit hem totalt 122 medaljer på Stockholm Beer and Whisky Festival.

Källa: Jämtlands Bryggeri, Texten är hämtad från deras sida.

Jämtlands Postiljon Strong Pale Ale 5.8%

Producent: Jämtlands Bryggeri

Färg: Transparent mörkbrun.

Doft: Stor i doften med frisk fruktighet, nyanserade citrustoner av apelsin och pomeran. En lätt brödighet finns lång där bak i doften.

Smak: Härlig och tydlig beska, med stor fruktighet. Brödig med rostad ton och en söt lakritssötma i eftersmaken. Torkad frukt typ som aprikos och russin. Lång och behaglig eftersmak.

Passar till: en riktigt kraftig sjömansbiff

Serveringstemperatur: 10-12 grader

Mitt betyg: DDDD

Pris på systembolaget: Art nr: 11361 Pris: 23.50kr (Kolla om den finns på ditt systembolag).

/ D. Hvitman, Sommelier.

Kommentera

*