Grappa Marolo till Haugen-Gruppen AB

Product Information

Grappa Marolo

Alla som brinner för grappa reagerar blixtsnabbt på namnet Marolo eller Distilleria Santa Teresa dei f.lli Marolo som det egentligen heter. Liksom på de vackra etiketterna, ofta stiliserade fåglar och frukter.

Namnet Marolo är högt aktat i grappavärlden och rankas av många som en av de främsta producenterna, om inte den allra främsta. Ideliga utmärkelser och tidningsartiklar bekräftar detta.

Det är med stor glädje och stolthet vi meddelar att Distilleria Marolo valt Haugen-Gruppen, i samarbete med Boudin Grappa, som återförsäljare i Sverige. Haugen-Gruppen förstärker därmed sin position som landets ledande leverantör av kvalitetsgrappa.

Äkta hantverksgrappa från Piemonte

Med passion för både tradition och modern teknik skapar ”Il maestro grappaiolo” (mästerdestillatören) Paolo Marolo genuin hantverksgrappa, d v s med satsvis destillationsmetod på färsk och därmed lokal råvara (druvskal) och utan att blanda druvsorter. (Tumregel: En bra grappa heter oftast som en druva.) Sådan grappa är från smaksynpunkt mil från grappaindustrins ofta platta och uddlösa produkter.

Destilleriet är strategiskt beläget i Alba mellan Barolo och Barbaresco och en stor del av produktionen görs på druvor härifrån, som Nebbiolo, Barbera, Moscato d’Asti samt en rad lokala sorter. Marolo är också en mästare på fatlagring, främst ek och akacia. Ett exempel är deras berömda Grappa Barolo i den remarkabla serien 9,12,15 och 20 år!

Källa: Pressmeddelande från Ove Boudin.

/ D. Hvitman, Sommelier.

Kommentera

*