Celebert besök från Braastad Cognacshus

Product Information

Ett besök av Richard Braastad, Master Blender av just Braastad Cognac.

Under tisdagseftermiddagen höll Arcus en pressaktivitet i samband med att man lanserar Braastad Cognacs två nya produkter. På plats i Mårten Winges rum på Grand hotel i Stockholm i närvaro av cognacsgurun och Master Blender Richard Braastad, presenterades deras nya alster. Braastad Organic och Braastad My Selection.

Braastad Organic

Är producerad på 100% organsikt odlade druvor. En blanding från fyra av Cognacs appellationer. Bons Bois, Fins Bois, Petite Champagne och Grand Champagne. Speciellt utvalda druvor av Richard Braastad själv.

Den har en ljus kopparfärgad ton. Med en fräscht fruktig och blommig doft av vita rosor. Tydligt nyanserad vaniljton från fatet. Smaken är mjukt balanserad med en elegant och ren fruktig smak. Med en avslutande citruston av apelsin och härlig vanilj. Eftersmaken är lång och angenämt behaglig.

Braastad My Selection

Den här har jag tagit fram för att möta marknadens krav på utsökta cognacs, säger Richard Braastad.

Jag har använt mig av 35-45 olika cognacs som lagrats i våra källare. Det roliag är att jag från början hjälpte till ute på druvfälten, för att sedan komma in och jobba med destilleringen. Detta har resulterat i att jag idag, blandar cognacs som jag jag destillerade för över 30 års sedan. Det är här jag hittar guldkornen.

Det sägs även att Richard har en sådan känslig näsa att han kan skilja på när destillatet är destillerat.

Druvorna är handplockade från dem fyra bästa områdena. Grand Champagne, Petite Champagne, Borderiers och Fine Bois och personligt utvalda druvor för att få dem rätta elementen från varje appellation.

Färgen är lätt bärnstensfärgad. Doften är harmoniskt balanserad med floral karaktär.  Smaken mjuk och behaglig även den, med toner av kola och exotisk frukt. Tydlig fatkaraktär med lång eftersmak.

En kommentar till “Celebert besök från Braastad Cognacshus”

  1. The new Braastad Organic Cognac VSOP looks great. Anyone tried or tasted it yet?

Kommentera

*