BrewDog Hardcore IPA

Product Information

Brew Dog Hardcore IPA

Historik om BrewDog.

Martin och James var uttråkade av industriellt bryggt lageröl och tråkiga ale som dominerar den brittiska marknaden. Grabbarna bestämde sig för att det bästa sättet att fixa detta oönskade predikament var att brygga sin egna öl. Följaktligen i april 2007 föddes Brew Dog. Båda endast 24 år gamla och på den tiden hyrde dom en byggnad, Grabbarna tog ett fett banklån och spenderade alla pengarna på rostfritt stål och började göra några hardcore öl. Dom strävar efter att göra coola, moderna och progressiva öl. Dom visar upp några av världens klassiska öl stilar. Alla med en innovativ twist och det sedvanliga Brew Dog bettet.

Deras egna ord om sin Hardcore IPA.

2 204 st mältat Maris Otter korn gav allt de hade för att erbjuda världen en kraftfull, delikat kolamaltsmak. En hel del humle offrade gärna sig själva i en eldig gryta som är vår bryggkokare för att se till att din mun straffas men du skriker efter mer. 9 900 miljoner jästceller har frenetiskt jäst sina små hjärtan ur sig som tillsammans med sockret magiskt förvandlats till alkohol i det mörka djupet av vår jäsnings tankar. Denna uttryckliga ale har mer humle och bitterhet än någon annan öl som bryggs i Storbritannien, faktiskt. Detta är en extrem öl som ger oss en berg-och dalbana för freaks, nördar och internationella schack superstjärnor. Man har använt Marris Otter, Crystal och karamell malt och humlat med Centennial, Columbus och Simcoe med en IBU på 150

Denna Imperial Pale Ale är en livsnjutning i varje klunk. Så njut när ni har tillfälle.

BrewDog Hardcore IPA

Producent: BrewDog

Färg: Ljusaktigt guldbrun

Doft: Fräsch och inbjudande maltdoft. Humlebeskan ger sig direkt tillkänna med en lätt gräsig i tonen som övergår till lite torrare karaktär som hö. Karamell är något som  slår mig direkt i doften, samt en avslutande grapig citruston

Smak: Tydlig humle beska, kanske inte den HARDCORE beska man skulle kunna förvänta sig. Kryddigt fruktig i karaktären med en nyans av söt lakrits. Tydliga citrustoner med trevlig eftersmak.

Passar till: Grillad pepparbiff.

Serveringstemperatur: 12-15 grader

Mitt betyg: DDDD

Pris på systembolaget: Sälj ännu inte på Systembolaget.

/ D. Hvitman, Sommelier.

Kommentera

*