Braastad Extra är helt klart något Extra

Product Information

Torsdagens cognacsprovning

Gav deltagarna ny syn på Cognac. Efter det här har man blivit mer kräsen på vad man skall dricka var det någon som sa. Provningen bestod av Braastads VS, VSOP, XO och Extra. Med gemensamt tycke var det XO och Extra som var det som föll dem flesta på läppen och gav mersmak. Från att inte ha något som helst tycke för Cognac, visade sig provningen vara ett lyft för en av deltagarna.

- Att det kunde smaka så här bra hade jag aldrig kunnat förställa mig sa hon.

Provnigen var förutsättningslös. Vi provade cognacen tillsammans med 70% choklad och tre sorters chokladtryffel. En naturell, en peppartryffel och en kaffetryffel. Resultatet var att dem äldre av cognacs passade bäst till chokladen och tryffeln, då dem yngre blev för stickigt spritiga.

Kommentera

*