En kväll i Amarones tecken!

Product Information

På plats hos Inredningsbutiken i Falun

Höll Henrik Ungerth en lite annorlunda och informativ provning av tre Amarone viner samt en avslutande provning av ett Ripasso vin. Varför var den annorlunda kan man undra?  Vi provade inte vinerna uppradade efter varandra utan vi provade dem i samma glas efter varandra. Detta för att vi skulle få möjligheten att memorera doft och smak från föregående vin och utifrån det göra oss en uppfattning om vinet. Kul upplägg tycker jag. Anledningen till detta var att Inredningsbutiken hade en liten aktivitetskväll där man visade upp sig och sina produkter, med hjälp av produktansvariga från diverse företag. Främsta anledningen till just vinprovning är för att dem säljer Riedel glas och kommer inom kort att börja sälja världens bästa vinöppnare Lagiuole. Dessa kommer inom kort att finnas i butiken.

Henrik Ungerth är en av grundarna till clubamarone.se och hans kunnande om just Amarone är det inte många i Sverige som har. Han beskriver sin passion om just Amarone på ett inspirerande sätt och gör det enkelt för oss att förstå vad det är vi doftar och smakar. Han är även känd för sin bok som han släppte 2004 Amarone, Guld från Verona. Han berättade att han kommer att släppa ytterligare bok under 2012

Vinerna vi fick prova var följande.

Villa Rizzardi 2004

i Castei Amarone 2006

Amarone Selezione Antonio Castagnedi 2005

Och avslutande, i Castei Ripasso

/ D. Hvitman, Sommelier

Kommentera

*