Smokehead! En salig blandning av torv och hav.

Product Information

Smokehead är en kraftfull whisky som inte är för räddhågade. Smaka och njut!

Du har kommit rätt om du gillar rökiga och peated whiskys från Islay. – Detta skriver dem själva på sin hemsida.

Smokehead är en rik och intesiv whisky med tydliga havstoner och intensiv torv. Smaken är fräscht fruktig och enorm stor i karaktären. Tydliga toner av sherry, kola, rök och havssalt som alla kämpar för erkännande och upplevelse. Kraftigt peated Islay single malt av högsta kvalitet. Den är spännande och individuellt karismatisk, som ger oss en smakupplevelse likt en kanonkula – En explosiv berg och dalbana av torv, rök och krydda med delikat sötma. I en modernt designad förpackning som sticker ut och ger oss konsumenter en ”wow” känsla. Som dem själva säger. – Ett elegant varumärke som kan avnjutas av alla men även för den övervägande del av dem moderna, kräsna och äventyrliga män som vanligtvis dricker rökig whisky.

Producent: Smokehead. Storbritannien, Islay
Färg: Gyllengul i färgen

Doft: Distinkta och tunga toner av rök och torv. Stor fruktighet i doften med toner av plommonsylt, citron och färsk ingefära. Härligt koladoftande med en aning mandarin som av avslutas med saltiga havstoner med en tydlig pepprig kryddighet.

Smak: Precis som om en kanonkula skulle ha träffat gommen, så känner man på en gång kakao, torv och lite honungssötma  som sedan exploderar med pepprig och mer jordnära torv. Avslutningsvis sprider den sig till alla områden av din mun med mer torv och ljus sötma med en lång eftersmak.

Lagring: Kan lagras, dock utvecklas inte whisky mer när den är buteljerad.

Serveringstemperatur: 17-19 grader eller rumstempererad, lite av en smaksak.

Passar till: Som en rumstempererad avec eller digestif

Mitt betyg: DDDD+

Pris på systembolaget: 369kr artnr: 451 (Se om det finns på ditt systembolag)

/ D. Hvitman, Sommelier.

Kommentera

*