Cotton eye Joe Export

Product Information

Cotton Eye Joe till min stora ära!

När jag pratade med min gamla kompis från tiden då man gick i högstadiet och spelade fotboll osv, visade det sig att han hade en egen öl. Kul tänkte jag och berättade att jag skulle hålla en provning och undrade om jag fick ha med den som ett wild card!? Så blev det också. Namnet är en direkt självklarhet om man känner till kopplingen. Det har anknytning till 90-talets stora svenska musikgrupp som fortfarande spelar bluegrass/countryinspirerad eurodance, Rednex. Jens ”Cotton Eye Joe” Sylsjö är mannen bakom ölet COJ, som förövrigt är gift med frontfiguren i Rednex Annika Ljungberg.

COJ är en ljus lager på 5,0%. Kornet odlas ekologiskt i Ödeshög på Millingstorps Gårdsbryggeri. Det skördas och skickas till Wittingen i Tyskland. Där det bryggs på recept från Ödeshög, och tappas.

Detta är en ljus lager som skall avnjutas i vänners goda lag under en varm sommardag. Lätt och friskt med lätt humlebeska.

Du kan läsa mer om denna produkt och Cotton eye Joe Show här.

Cotton Eye Joe Export Lager

Producent: Millingstorps Gårdsbryggeri, men bryggs på det anrika bryggeriet Wittingen i Tyskland.

Typ: Lager

Färg: Ljusgul

Doft: Fräsch och fruktig i doften, lätt brödig med tydlig humlekaraktär. Lätt nyanserad sötma.

Smak: Lätt men ändå balanserad. Lätt citruston som övergår i en brödig ton. Något rostad maltton. Medelstor humlebeska med en lätt knäckighet.

Passar till: Klassisk hamburgare.

Serveringstemperatur: 8-10 grader

Mitt betyg: DDD+

Pris på systembolaget: Finns idagsläget inte på systembolaget.

Kan avnjutas här: I Stockholm på följande ställen. Engelen (Gamla Stan), Von der Lindeska Valvet (Gamla Stan), Tegnérs Gömställe (Tegnérlunden, Wasastan), Göta Källare (Södermalm) och Siggesta Gård (Värmdö).

/ D. Hvitman, Sommelier.

Kommentera

*