Rött vin till oxfilé

Product Information

När jag analyserar sökningar på att kombinera vin med mat, så kan jag konstatera att dem flesta har ett direkt intresse av att kombinera vin och oxfilé. Det är kanske inte helt lätt men med lite hjälp kanske ni kan hitta rätt.

Det man skall tänka på är egentligen tillbehören. Kraftigare kryddning kan kräva tyngre vin, medans lättare kryddning kanske funkar tillsammans med ett enklare vin. Detta är dock en generell och enkel regel, som inte alltid stämmer då det är era preferenser som bestämmer vilket vin som passar bäst.

Här är några förslag på druvor som kan passa till oxfilé.

Tempranillo, oftast spanska viner.

Sangiovese, vanligtvis Italienska viner.

Cabernet Sauvignon, Odlas i stort sett hela världen.

Malbec, Vanligast förekommande från Argentina.

Pinotage, Sydafrikanska viner.

Här kan ni läsa om hur våra grundsmaker funkar tillsammans med dryck och kryddor. Grundsmaker.

Här kan ni även läsa om några fungerande kombinationer. Klicka här!

Gott Nytt År!

Önskar Wines And Spirits.

/ D. Hvitman, Sommelier

Kommentera

*