Pinot Noir

Product Information

Är den klassiska druvan i franska Bourgogne. En mycket svårodlad druva, som när man lyckas ger, fantastiska viner. Hur ett riktigt gott Pinot Noir vin ska smaka tvistar de lärde om, då det finns stora stilistiska skillnader mellan odlare och områden i Bourgogne. Numera finns det mycket bra Pinot Noir viner från Chile, USA (Kalifornien och främst Oregon), Kanada, Australien, Sydafrika och även från världens sydligaste vindistrikt, Central Otago, på Nya Zeelands sydö. Doft och smak kan bland annat innehålla hallon, smultron, röda vinbär, ek, vanilj, viol, vilt, svamp, och rotfrukter.

En kommentar till “Pinot Noir”

  1. [...] spekulerat kring dess ursprung. Den första teorin hävdade att chardonnay var nära släkt med pinot noir eller pinot blanc. Dessa druvor har odlats i samma region i Frankrike som chardonnay i århundraden [...]

Kommentera

*