Samarbete över gränserna

Product Information

Det är kul när man kan hjälpa varandra över gränserna. Har idag börjat samarbeta med vinmakaren och professorn tillika författare för sidan Oenopedion.es. En sida om Rioja, som värnar om den kvalitet och ursprung som är så viktigt för regionen Rioja. Sidan är idag helt på spanska men kommer inom kort ha en översättare vilket gör att det blir lättare för alla att ta del av informationen som står där.

Rioja är idag den enda riktiga DOC klassificerade regionen i Spanien på nationell nivå, men även Priorat innehar DOC status, dock inom sin autonoma region. Vilket betyder att man inte har fått statusen på nationell nivå.

För Rioja är Sverige viktigt när det gäller export. Detta med anledning av att Sverige ligger på 5:e plats vad det gäller import i världen av viner från just Rioja. Ända sedan tidigt 80-tal har vi svenskar älskat detta underbara vinområde och dess viner.

Jag hoppas därför att detta samarbete kan komma att skapa många intressanta artiklar samt diskussioner om viner från Rioja.

Ni kan följa länken i listen eller klicka på loggan.

/ D. Hvitman, Sommelier

Kommentera

*