Bacardi Mojito

Product Information

Nu ni vänner av Mojito, nu är det slutmuddlat.

I mars lanseras den färdigblandade Bacardi Mojito på systembolaget.
Till alla älskare av denna Kubanska klassiker som inofficiellt kallas för Kubas nationaldrink.
Fyll ett glas med is och fyll på med Bacardi Mojito, garnera med ett myntablad och en pressade limeklyfta. Vips mojiton är klar för att drickas.

Mojiton har en lång historia bakom sig, ända från 1500-talet.  Man gjorde tidigare en variant av mojito på aguardiente, som är föregångaren till dagens rom. Där man blandade socker med färska limefrukter och mynta. Man säger att mojito enligt legenden härstammar från ”The Draque”, en drink som skapades av sjörövaren Sir Francis Drakes.

Fast det var först 1862 som den första Mojiton föddes, detta med anledning av att Don Facundo Bacardí Massó hade skapat Bacardi rom. Då ändrades receptet till att baseras på rom istället. Ordet Mojito kommer av det spanska ordet ”Mojo”, som betyder ”att kasta en liten förtrollning”.

Mest känd är nog Mojiton för oss västerlänningar som Ernest Hemingways favoritdryck som han på 1940-talet drack på den berömda baren La Bodeguita de Medio, där Havannas innefolk höll till. Ernest har haft stor betydelse för mojitons internationella spridning.

Salud!

Lansering: 24 mars

Art nr: 769-01

Pris: 169 kr

/ D. Hvitman, Sommelier.

5 kommentarer till “Bacardi Mojito”

  1. Tony skriver:

    Nääää vilket fusk…smakar säkert som Gin färdigblandat…nä godast att göra själv!

  2. anders skriver:

    tony: ja, det där kommer nog inte smaka något vidare. speciellt inte sedan mkt utav smakerna av en lime går ur efter ca 30 min…

  3. Drinkrecept skriver:

    Hej! Tack för informationen! Trevlig blogg!

Kommentera

*