Ölprovning i Stockholm

Product Information

Ett schysst erbjudande från Gruppi.se Texten är hämtad från deras hemsida.

Ölprovning i Gamla Stan med Ölbaronerna

Dagens erbjudande är en värdecheck på ölprovning hos Ölbaronerna. Företaget drivs av eldsjälen Anders Bergström som vill komma ifrån begreppet ”en stor stark”. ”Öl är kultur och historia”, säger han när Gruppi träffar honom.

Erbjudandet gäller valfri ölprovning, värde 400 kronor, som du alltså endast betalar 240 kronor för. Du kan använda din värdecheck för att direkt via e-post boka in ett provningstillfälle eller lösa in den mot ett presentkort som du sen kan använda när du vill, eller ge bort i present.

Ölprovningen sker i en riktig ölkällare vid Själagårdsgatan i Gamla Stan, en plats där man för en stund förflyttas bakåt i tiden.

Vad ölbaronerna själva säger
Öl är egentligen inte så komplicerat. Vanligen består det av blott fyra olika ingredienser. Men av dessa fyra kan man skapa ett oändligt antal olika tolkningar och varianter och det är då det blir lite mer komplicerat. Varför smakar det som det gör? Varför blev ölet ljust eller mörkt? Humlebeskt eller maltsött? Ska det verkligen vara skumkrona på ölet? Och varför är det ibland grumligt? Frågorna är många. Under en ölprovning, som tar ungefär två timmar i anspråk, hinner vi med det väsentligaste. Vi reder ut ölets historik, förklarar hur det tillverkas, ger råd om hur man på bästa sätt väljer, förvarar och njuter av sina öl och hinner även med att titta närmare på vilka öl man dricker i världen och till vilken mat. Och självklart provar vi några av de allra bästa ölen.

Kommentera

*