Lamaione 2000

Product Information

En Supertuscan av mycket god kavlitet.

En supertuscan gjord på 100% merlot. Men Frescobaldis Lamaione är ett utmärkt vin. Kraftfullt, men välbalanserat, och med en inbjudande fruktighet. Kan drickas nu men vinner på lagring. Med fina lovord från både Wine spectator och Robert Parker. Djupt rubinröd färg med lila reflexer. En bouqet med komplexa dofter av frukter med fruktkött såsom körsbär. På gommen är detta vin fylligt, med väl ransonerade tanniner som smälter in perfekt med alkoholhaltiga komponenten.

92 points, Wine Spectator
Oktober 2003
Fylligt, med massor av sammetslena tanniner och härliga bär och choklad karaktär. Lång finish. Alltid allvarlig. Merlot. Bästa efter 2006. 3.100 fat gjorda.

92 points, Robert Parker, Wine Advocate
April 2004
2000 Lamaione kommer från Montalcino och varmare klimat vilket omedelbart uppfattas i vinet, besinningslöst, alkoholhaltigt och varm, mycket mogen men fokuserade även med ett viktigt bidrag för söt röd frukt och balanserad ek. Drick: 2005-2018.

Producent: Frescobaldi, Toscana. Italien

Vintyp: Rött, torrt

Druva: 100% Merlot

Färg: Djupt rubinröd med en släng av lila reflexer.

Doft: Tydligt fruktig doft, med körsbärinslag, choklad, vanilj, rostade ekfat och kryddor.

Smak: Fyllig och tydligt fruktig smak, sammetslena tanniner med härliga körsbärstoner, choklad, vanilj, örter och rostade ekfat.

Lagring: Kan lagras 5-10år till

Passar till: Kraftiga lamm eller vilträtter, med mustiga såser.

Serveringstemperatur: 16-18

Mitt betyg: DDDD

/ D. Hvitman, Sommelier.

3 kommentarer till “Lamaione 2000”

 1. P-O skriver:

  Hej,
  Tack för intressanta vintips. Tacksam om du anger prisnivå på de viner du testar.

  • admin skriver:

   Hej P-O!
   Tack för dina synpunkter. Jag uppger priset på det vin jag recenserar i det fall vinerna finns på systembolaget. Men om jag förstår din fråga rätt, tror jag. Vill du att jag gör skillnad på pris segment i form av stigande prisintervall. under 100kr, 100-150kr osv. Stämmer det. I detta fall som du har kommenterat, gällande Lamaione 2000, har jag för mig att priset var 379kr för flaskan. Mvh / Dan Hvitman

 2. [...] This post was mentioned on Twitter by Dan Hvitman. Dan Hvitman said: En otroligt bra supertuscan. köp om du ramlar över en. http://bit.ly/dfLwp0 #supertuscan #merlot [...]

Kommentera

*